© 2017 GreenX. All rights reserved.

 

 

ACT.Global en GreenX hebben een exclusieve partnerovereenkomst getekend voor België, Nederland en Luxemburg.  Onze ervaring met het elimineren en controleren van micro-organismen deden het potentieel inzien voor het creëren van laag-bacteriële omgevingen in diverse segmenten.  Op die manier kwamen wij terecht bij het Deense ACT.Global en hun uniek concept. 

Premium Purity 

 

Premium Purity ™ bestaat uit 3 componenten: ACT CleanCoat ™ en het ACT ECA System ™ in combinatie met ACT Consulting en Monitoring.

1. ACT CleanCoat
Sectoren

 • Hotelsector

 • Vrijetijdsector

 • Brouwerijen

 • Kantoren

 • Voedingsindustrie

 • Wijnindustrie

ACT CleanCoat ™ is een coating op basis van een veilige en geavanceerde technologie die is ontworpen om schadelijke micro-organismen, zoals bacteriën, virussen, in de lucht zwevende schimmelsporen en chemische verbindingen zoals VOS en NOx af te breken. De coating is transparant, reukloos en kan op alle soorten oppervlakken worden aangebracht. Wanneer de coating wordt blootgesteld aan licht, begint een fotokatalytische reactie, die microben ontleedt en de lucht zuivert. Door een gebied te behandelen met ACT CleanCoat ™, kunt u reinigen met het ACT ECA System ™.

De werking van ACT Cleancoat : De kracht van fotokatalyse 

In ACT Cleancoat™ worden natuurlijke vochtigheid en zuurstof omgezet in vrije radicalen door TiO₂ in aanwezigheid van licht. Dit is het natuurlijke proces dat fotokatalyse wordt genoemd. Deze vrije radicalen ontleden continu bacteriën, virussen en de vluchtige organische stoffen waarmee ze in contact komen.

 

Voordelen van ACT CleanCoat:

 • maakt oppervlakten zelf ontsmettend

 • zuivert de lucht en verbetert het binnenklimaat 

 • elimineert micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels, gisten, algen en organische afvalstoffen zoals VOC’s en onaangename geuren 

 • is goedgekeurd voor alle oppervlakken (inclusief diegene in direct contact met voedingsmiddelen) 

Oppervlakten zijn antibacterieel gedurende minimum 12 maanden 

2. ACT ECA systeem

Het ACT ECA System ™ transformeert water en zout in een vloeibaar wasmiddel - ACT ECA Water - door de elektrische lading van het water te destabiliseren en te verhogen. ACT ECA Water wordt bij de klant geproduceerd door een ACT ECA-generator. Bij het gebruik van ACT ECA Water zijn er tijdens het reinigen geen beschermende handschoenen en maskers nodig, omdat het systeem sterke chemische reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen vervangt. 

Wat is eigenlijk het ACT ECA-systeem?

 

Het ACT ECA-systeem is een duurzaam alternatief voor conventionele reiniging met giftige schoonmaakmiddelen.

ECA betekent elektrochemisch geactiveerd. Het is een proces waarbij de zoutmoleculen worden gesplitst om hypochloorzuur (HOCl) en natriumhydroxide (NaOH) te maken, ook bekend als loog en bijtende soda.

Kortom, het systeem verandert water en zout in een vloeibaar reinigingsmiddel door de elektrische lading van het water te destabiliseren en te verhogen. Het systeem is geslaagd voor de EN 1276-test en bewijst de effectiviteit ervan als ontsmettingsmiddel.

Met een ACT ECA Pro Generator creëer je je eigen pH-neutrale en milieuvriendelijke ACT ECA Water:

ACT ECA Blue: Reiniging en desinfectie

ACT ECA Green: ontvetten en desinfecteren

ACT ECA Rood: kalkaanslag en desinfectie

Voordelen van het ACT ECA systeem

 • kostenbesparend & milieuvriendelijk

 • voor de dagelijkse reiniging 

 • ter plaatse een reinigings- of ontsmettingsoplossing maken 

 • drie verschillende types van reinigers of desinfectantia 

 • bijkomend voordeel: zoutoplossing 

 • geen PBM’s nodig

 

Alternatief voor chemische reinigingsmiddelen 

Cleans and disinfects simultaneously

3. ACT consulting & Scientific Monitoring

Een essentieel onderdeel van Premium Purity ™ is ons dienstenaanbod waarbij we relevante hygiënegegevens verzamelen, volgen en aan u leveren om de vastgestelde doelen te bewaken. 

 

Om het hygiëneniveau van een specifiek gebied vast te stellen, meet GreenX twee factoren: ATP en TPC. Adenosinetrifosfaatmetingen bepalen de reinheid terwijl TPC-metingen het aantal microben bepalen. In combinatie bieden deze twee metingen een nauwkeurig gegevensoverzicht van het hygiënische niveau.

Wat valt hieronder: 

 • ATP-testen (reinigingsresultaten)

 • TPC-testen (aanwezigheid van micro-organismen) 

 • kwaliteit van dagelijkse reiniging verzekeren 

 • overzicht van data 

Bacterie-arme omgeving waarborgen 

Hoe gaan we te werk?

 

We hebben een vaststaand proces dat ervoor zorgt dat de hygiënedoelen van de klant worden bereikt en gehandhaafd. Hieronder wordt het totale proces geïllustreerd.

Doelstellingen vaststellen

 

De eerste stap is het vaststellen van doelen voor uw hygiënegehalte. Samen maken we een tijdlijn en een uitvoeringsplan.

Voorbereiding

 

Aan de hand van de vastgestelde doelen meten we het hygiënegehalte op relevante contactpunten. Daarna moeten alle oppervlakken grondig worden gereinigd.

Implementatie

 

De schone oppervlakken wordengecoat met ACT CleanCoat en ACT ECA-generatoren zijn geïnstalleerd om ACT ECA-water te maken voor reiniging. Het nieuwe reinigingsprotocol en producten worden geïntroduceerd.

Toepassing

 

Het terrein moet nog dagelijks worden schoongemaakt. Vanaf nu kan het efficiënte en milieuvriendelijke ACT ECA Water gebruikt worden voor de dagelijkse reiniging.

Testen en rapporteren

 

Een essentieel onderdeel van Premium Purity ™ is ons serviceaanbod waar we relevante hygiënegegevens en klantrapporten verzamelen, volgen en ervoor te zorgen dat we de vastgestelde doelen halen.