top of page

Dit jaar werden al 52 producten teruggeroepen voor salmonella en 26 voor listeria. Wees niet de volgende.

Binnenkort ook Amerikaanse toestanden met grote claims in Europa door nieuwe DNA techniek? 

Vandaag al zetten voedselagentschappen in op de WGS-techniek (Whole Genome Sequencing), een DNA-techniek waarbij het DNA van besmette mensen gelinkt kan worden met het bedrijf waar de uitbraak is ontstaan… zelfs vele jaren na de feiten en met de nodige gevolgen van dien.

 

Een moment van onzorgvuldige reiniging kan grote consequenties met zich meebrengen. Denk maar aan de case Vleeswaren Offerman en Greenyard, waarbij de besmette mensen met de WGS-techniek gelinkt werden aan desbetreffende bedrijven.  Met grote verliezen, rechtzaken en zelfs sluiting tot als gevolg.

Het is van levensbelang om de huidige schoonmaak- en desinfectie methodes te onderzoeken en indien nodig te verbeteren en out of the box oplossingen in te gaan zetten.

Greenx Biorisk Elimination Solutions heeft dit soort out of the box technologie om ruimtes en materialen volledig te decontamineren tot log6 zodat micro-organismen geen schijn van kans maken, zelfs in uw high risk areas.

Nieuw: onze Dry Fogging oplossing

Wat is Dry Fogging?

Ons Airborne desinfection systems ‘Phileas O2 Safe’ wordt ingezet om alle microbiologische organismen te elimineren met een kill rate van 99.9999% (log 6). 

De oplossing voor uw risico beheer strategie! 


Phileas O2 Safe maakt gebruik van microdrop technologie die via middelpunt vliegende kracht perfect gekalibreerde H2O2 vloeistofdruppels (5-10 µm) door de lucht verspreidt en op deze manier oppervlakte decontamineert. Zeer kleine en grote ruimte desinfecteren vereist technieken die zowel nauwkeurig als effectief zijn om alle micro-organismen te bereiken en te elimineren.  We gebruiken een 7.4% H2O2 zonder chemische stabilisator en hebben hierdoor geen residu of corrosie probleem.


Ons aanbod kent 4 verschillende grote van machines die een volume vanaf 0.2m3 tot 600m3 apart kunnen bewerken. Uiteraard is het mogelijk om in lijn opstellingen te implementeren waardoor er veel grotere ruimten  kunnen bewerkt worden.
 

Schermafbeelding 2020-10-16 om 14.34.29.
Schermafbeelding 2020-10-16 om 14.34.39.
Schermafbeelding 2020-10-16 om 14.34.57.
Schermafbeelding 2020-10-16 om 14.35.00.

Phileas Genius

0.1 > 9 m3

Phileas 25

3 > 40m3

Phileas 75

10 > 160m3

Phileas 250

50 > 600m3

Al onze machines  voldoen aan de efficiëntie norm EN 17272 en de NFT 72281

De technologie

 

We spreken hier over een automatisch proces dat vanop afstand kan bediend worden en waarvoor dus geen operator nodig is. Opstarten is zeer gemakkelijk en er is geen enkel protocol voor nodig. Er is niet meer voor nodig dan enkele indicatoren (m3 – concentratie ml/m3 – startmodus) invullen om het proces te starten.

We verspreiden via de lucht zeer kleine nanodruppels (5-10µm). Deze druppels gaan verticaal omhoog en vallen zeer traag. Elke druppel heeft contact met een oppervlakte waardoor we elk oppervlakte bereiken. Deze druppels verdampen. De damp gaat de microbiologische cel in en elimineert het organisme. Na een contacttijd van gemiddeld 2 uur halen we een log 5 – 6 reductie.  We hebben 100ppm nodig om efficiënt te zijn. Om veilig terug de ruimte te kunnen betreden mag je max. 1ppm hebben.

Waarom dry foggen met de Phileas?

Fumigatie en wet fogging als decontaminatie-methodes zijn geen optie in voedselproductie-processen, vanwege de H2O2-waarde groter dan 8%. Deze oplossingen laten een residu achter, zijn verantwoordelijk voor corrosievorming en schadelijk voor de mens. 


Dry fogging met Phileas O2 SAFE daarentegen gebruikt slechts 7,4% H2O2 (waterstofperoxide). Deze 7,4% h2O2 is voldoende om een reductie van max. 7log te verwezenlijken, zonder agressief te zijn voor de behandelde oppervlakken. 

Enkele andere voordelen:

Ook de moeilijk bereikbare oppervlakten worden gereinigd

De ultrafijne druppels laten geen enkele oppervlakte onberoerd. Met dry fogging desinfecteer je elke millimeter van de ruimte, ook de moeilijk bereikbare plaatsen.

Niet schadelijke voor uw materiaal en apparatuur

De mist van de Phileas 02 Safe is niet schadelijk voor elektrische apparaten of corrosiegevoelige materialen. De ruimte voor desinfectie niet volledig leeggemaakt te worden en kan alles zonder probleem op zijn plaats blijven staan.

Makkelijk in gebruik

Iedereen kan de Phileas O2 Safe gebruiken. Dankzij de user-friendly interface kan je in enkele simpele stappen aangezet en gebruikt of zelfs voorgeprogrammeerd worden.

Nog niet overtuigd? Neem de proef op de som!

Voedselveiligheid is té belangrijk om niet wetenschappelijk aan te pakken, daarom bieden we u een proof of concept aan. Op die manier kunnen we niet alleen de effectiviteit van deze techniek wetenschappelijk onderbouwd aantonen, maar ziet u ook met uw eigen ogen hoe het allemaal werkt.

Proof of concept?

We brengen uw huidige contaminatierisico's in kaart. En dan start onze Proof Of Concept…

Graag meer info over onze Proof of Concept?
Laat dan snel uw gegevens achter!

Bedankt voor je bericht!

bottom of page